HET PURE C KOOKBOEK

Feel free to share

×

Sergio Herman en Syrco Bakker presenteren het Pure C Kookboek

Cadzand, 30 augustus 2012 – Sergio Herman en Syrco Bakker presenteren vandaag het eerste kookboek van restaurant Pure C* in Cadzand. De 27-jarige Bakker maakte het kookboek in samenwerking met fotograaf Tony le Duc en journalist Mara Grimm. Bij het kookboek zit een cd met muziek van Pure C.

 

Recepten & muziek

Sergio Herman en Syrco Bakker selecteerden voor het Pure C Kookboek boek 50 van hun favoriete recepten en 70 basisrecepten. Behalve de vlees, vis- en groentegerechten bevat het boek hoofdstukken met recepten van tapa’s en classics zoals zeebaars in zoutkorst, het plateau Sergio en 3 bereidingen van oester. Uiteraard is er ook aandacht voor desserts en voor de inmiddels beruchte cocktails van Pure C. Tot slot is er een hoofdstuk gewijd aan de Indonesische roots van Syrco. En omdat de muziek bij Pure C altijd een tandje harder staat, wordt het boek geleverd met een cd met daarop een selectie van 12 tracks. Zo haal je Pure C niet alleen in huis via de keuken, maar ook via je speakers.

 

Tekst, vormgeving & fotografie

Alle beelden in het Pure C Kookboek werden gefotografeerd door Tony Le Duc. De foto’s van de gerechten zijn afgewisseld met sfeerbeelden van het Zeeuwse landschap, foto’s van gasten aan tafel en beelden van de grote spanning in de keuken. Ontwerpers Tom Hautekiet en Tom Suykens zorgden voor de pure vorm. De cover van het boek is een zwartwit foto met een gouden balkje erop. Er staat bewust geen tekst op de cover, maar enkel een foto van de zee; Pure C. Culinair journalist Mara Grimm is verantwoordelijke voor de tekst. Zij dompelde zich een week lang onder in de sfeer van Pure C en beschrijft in het boek haar bevindingen in korte en krachtige tekstimpressies. Haar conclusie? Eten bij Pure C is eten op hoog niveau met schwung, seks en energie: het is gastronomie op XTC.

 

Gold card

In elk exemplaar van het Pure C Kookboek zit een gold card met een gouden krasbalkje. Daarmee is een lunch voor twee personen bij Pure C winnen. Per 1000 exemplaren zijn er twee winnende krasbiljetten.

 

Feiten & cijfers

 • Pure C Kookboek heeft een zachte cover en telt 240 pagina’s. 
 • Het boek meet 200×240 mm en weegt 945 g.
 • De eerste oplage bestaat uit 6500 exemplaren.
 • ISBN: 978 94 90028 48 0
 • Verkoopprijs: € 39,50 (excl. verzendkosten indien online bestelling).
 • Verkrijgbaar online via shop.minestrone.be en www.sergioherman.com en via restaurant Pure C.
 • Vanaf 15 oktober via boekhandel en horecagroothandel in Vlaanderen en Nederland

 

Over Pure C

“Mijn keuken op een toegankelijke manier brengen, dat is altijd mijn droom geweest” vertelt Sergio Herman in het voorwoord van het boek. Op verzoek van Bart, de eigenaar van het Strandhotel bouwde Sergio het idee voor Pure C uit. “Ik wilde breken met het klassieke. Pure C moest staan voor een losse sfeer, gewoon goed eten en niet te veel gelul”. De locatie was er, de juiste brigade moest worden samengesteld. Sergio vond in Syrco Bakker de juiste leider voor de keuken. “Syrco is een natuurtalent. Ik heb hem gezegd zijn Indonesische roots te volgen en deze te gekke smaken samen te brengen met de mooie producten van Zeeland en Vlaanderen”. In november 2011 werd Pure C beloond met een Michelinster.

 

Over Minestrone

Minestrone Cookbooks werd in 2008 opgericht door Tony Le Duc. De uitgever-fotograaf toonde eerder met zijn uitgeverij Homarus zijn voorliefde voor met zorg uitgegeven objectboeken: het mooiste papier, de beste druktechnieken, de exclusieve vormgeving: de uitgaven van Le Duc staan dwars tegenover de massaproductie waar de boekenwereld de laatste decennia door lijkt te worden gedomineerd. Sergio Herman kan zich goed in deze werkwijze vinden. Zelfs zo goed dat sinds november 2011 mede-uitgever van Minestrone is geworden. Sergiology, onlangs in juni verschenen en quasi uitverkocht was het eerste resultaat van deze samenwerking.

 

Noot voor de redactie. Niet voor publicatie:

Beeldmateriaal van het Pure C Kookboek kunt u downloaden via www.minestrone.be/pers-purec. Voor andere persaanvragen kunt u contact opnemen met Mieke Vermeiren via redactie@minestrone.be (België) of Mara Grimm via sergio@maragrimm.nl (Nederland).

 • Het Pure C Kookboek lijkt me geweldig. Wil het bestellen .
  met vr. groeten.
  Aly de Jonge
  Haren . (Gr)

 • Het Pure C Kookboek lijkt me geweldig. Zo gauw als mogelijk zal ik het bestellen.
  Met vr. gr.
  Aly de Jonge.

 • Tjeetje! Wat een waanzinnig hekjliree verrassing om ns drie andere lieverds die ik ken een Delicious cadeau te mogen doen! Echt supergaaf! Ik ben zelf geen abonnee wegens het feit dat ik geen geld heb voor extra uitgaven, maar lees Delicious elke maand bij de Bibliotheek en haal er altijd wat uit wat me past, of dat nu allerhande eet,-en drinktips zijn, recepten of prijspuzzels, ik verslind de gehele Delicious met alles wat het is. Gewoonweg onweerstaanbaar lekker! Bedankt mensen, dit is een geweldige actie! Jullie zijn toppers!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>